Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Reparatie van Defecte Pickups

€ 40,00 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

Genoemde prijs is een vanaf prijs.

Als een pickup in het geheel niet meer functioneert zal reparatie van een defecte gitaarpickup dikwijls neerkomen op het opnieuw wikkelen van de spoel. Bovengenoemde prijzen zijn hierop gebaseerd. De meerprijzen voor humbuckers zijn gebaseerd op de extra werkzaamheden voor demontage en montage. Prijzen zijn ook gebaseerd op het te gebruiken wikkeldraad.

Voor kostbare vintage pickups kan een poging worden ondernomen om de pickup gedeeltelijk af te wikkelen en gedeeltelijk opnieuw te wikkelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit slechts in enkele gevallen goed gaat. Van oude strat pickups is bekend dat de wikkeldraad breekt door roestvorming nabij de magneten. In zo'n geval is gedeeltelijk afwikkelen zinloos geworden. Als de defecte pickup door ons uit de gitaar moet worden gehaald en teru geplaatst kan dat ook. Neem in dit geval contact op voor een afspraak om bij ons langs te komen.

Voorbeelden prijzen:

Opnieuw wikkelen single coil (strat of tele) met poly nylon: € 40,-
Opnieuw wikkelen humbucker (één bobine) of P90 met poly nylon: € 45,-
Meerprijs pickup met metalen kap (tele-neck, humbucker) € 15,-
Opnieuw wikkelen J-bass pickup met poly nylon: € 65,-
Opnieuw wikkelen P-Bass per bobine € 50,-

Meerprijs heavy formvar of plain enamel vintage wikkeldraad: € 6,- per pickup/bobine

Meerprijs wax potten in combinatie met rewinden € 7,-

Enkel wax potten van pickup € 15,-

Meerprijs inbouwen en uitbouwen pickup € 20,-

Naar keuze scatterwound ("met de hand") of met automatische traverse, geen meerprijs.

Prijzen zijn exclusief retourzending met PostNL (€ 6,95)

Dit zijn slechts voorbeelden. Andere (vintage) pickups zijn zeker ook welkom. Naast Fender en Gibson ruime ervaring met  vintage pickups van onder andere Höfner, Gretch, Framus, Guild etc.

Neem bij reparaties altijd contact met ons op. We kunnen dan samen beoordelen of een reparatie sowieso zinvol is en eventueel kunnen we dan een afspraak maken over de prijs van de reparatie en het opsturen van de defecte pickup. Een goeie foto van de pickup of de gitaar waar hij uit komt is voor ons dikwijls erg handig.

Ook voor alle vragen over reparaties van pickups kunt u ons mailen: info@tonespinner.com