Geen producten (0)

Mijn naam is Gerard Schellekens. Al meer dan 40 jaar ben ik met gitaren bezig, de laaste jaren beroepsmatig als reparateur en gitaarbouwer. Keer op keer liep ik tegen het probleem aan dat de spullen die nodig zijn om zelf gitaar pickups te maken of te repareren in Nederland (en de rest van Europa) niet of nauwelijks te vinden zijn. Met deze webshop wil ik dit probleem oplossen voor beroeps- en amateurbouwers van gitaren maar zeker ook voor andere gitaarliefhebbers op zoek naar een eigen geluid.

Wat is er mooier om de gitaar die je zelf hebt gebouwd te voorzien van pickups die je ook zelf hebt gemaakt. Het karakteristieke geluid van jouw gitaar wordt voor een belangrijk deel bepaald door de pickups die je in je gitaar zet. Door ook de pickups zelf te maken, kun je nog meer een eigen stempel zetten op het geluid van je gitaar. Het wordt nog meer jouw gitaar met jouw eigen geluid! Dit geldt natuurlijk ook voor gitaristen in het algemeen die op zoek zijn naar een heel eigen geluid.

Het aanbod van pickups is natuurlijk groot en de indruk kan onstaan dat er voor elk wel wat wils te vinden is. Dit is echter schijn. Bij de pickupmakers, groot of klein zijn de varianten beperkt. Bij bijvoorbeeld de 'strat' achtige single coils hebben ze allemaal een 'vintage' een 'Texas' en een '69' variant (kort door de bocht een Hank Marvin, SRV en Jimi Hendrix geluid). De een is wat meer geslaagd dan de andere, maar ze hebben deze varianten allemaal, kijk maar na! Bovendien: wat is nou mooier om ook met je pickups naar hartelust te experimenteren.

Als je geen tijd hebt (of geen zin) om zelf pickups voor je gitaar te maken, kun je ze natuurlijk ook door ons laten maken, naar jouw eigen wensen en voorkeuren. Voor prijzen die vergelijkbaar zijn met die van de grote merken, maken wij voor jou een uniek product. Dit maakt je gitaar uniek en waardevoller en je muziek beter en opvallender.

De komende tijd zal de webshop gevuld worden met extra producten en opties/mogelijkheden. Kom dus vooral ook eens terug om nog een kijkje te nemen. Heb je een idee opmerking of vraag, schroom dan niet om contact op te nemen. Dit kan hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

 

ToneSpinner is onderdeel van ToneSpinner Guitars